Ervaringen met Body Stress Release

Nek- en rugpijn

Een aantal weken geleden had ik mijn eerste ervaring met Body Stress Release. Ik liep al een tijd rond met enorme nekpijn. Ten einde raad kwam ik via via bij Annika terecht. Ik had geen idee wat ik moest verwachten. Tijdens de uitleg had ik zoveel pijn, dat om eerlijk te zijn, de helft langs me heen ging. Toen ik lag kon ik me nog niet helemaal overgeven, sceptisch als ik ben. Ik bleef vragen waarom ze op bepaalde plekken op mijn rug drukte. Annika legde het allemaal uit. Nog een keer, want dat had ze al gedaan, maar daar had ik niet zo goed naar geluisterd.

''Nog steeds snap ik niet precies hoe het kan, maar ik ben om! de verlichting in mijn rug, maakt dat ik doorga.''

Na de eerste behandeling was ik duizelig en had nog steeds geen idee of dit iets ging doen. Mijn nek deed nog pijn en mijn rug was stijf. Nog voor de tweede BSR afspraak had ik minder last van mijn rug. Mijn nek was waar ik voor was gekomen, maar ik loop ook al tientallen jaren met rugklachten. Mijn rug was veel soepeler, zo soepel was die nog nooit geweest. Ik kan het zelf haast niet geloven. Mijn nek deed nog steeds veel pijn, daar was nog weinig veranderd. Nog steeds snap ik niet precies hoe het kan, maar ik ben om! Ook al is de pijn in mijn nek nog niet weg (en ik ben nu al iets vaker geweest) de verlichting in mijn rug, maakt dat ik doorga. Johan, 67 jaar


Tintelende vingers & zware armen

Al jaren had ik last van mijn onderrug. Daar kwamen in 2009 nog meer klachten bij na een val van de trap waarbij ik een gecompliceerde sleutelbeenbreuk opliep. Na de operatie bleef ik klachten houden aan mijn schouder en nek. Ik had veel last van een zware arm en tintelende, prikkende vingers. Ondanks diverse therapieën - die vaak wel voor kortdurende verlichting zorgde - bleef ik last houden van mijn klachten.

''Ik voelde dat mijn lichaam aan het werk werd gezet en dat er heel subtiel iets veranderde...''

Een jaar geleden kwam Body Stress Release op mijn pad. Een goede vriend had een hele positieve ervaring met Body Stress Release. Na de eerste keer dacht ik; deze zachte behandeling kan niet veel betekenen en zal wel niet zoveel doen. Maar het tegendeel was waar, ik voelde dat mijn lichaam aan het werk werd gezet en dat er heel subtiel iets veranderde....Na een aantal BSR behandelingen kwam het normale gevoel in mijn handen terug. Na ongeveer zeven weken waren ook mijn nek en schouders minder pijnlijk en mijn arm niet meer zo zwaar. Nu ga ik regelmatig voor een 'onderhoudsbehandeling' naar BSR, want mijn klachten wil ik niet terug. Lia, 62 jaar


Altijd hoofdpijn

Al jaren had ik heel vaak hoofdpijn. Bijna elke dag had ik er wel last van. Ik begon ook steeds vaker pijnstillers te gebruiken. Ik lag steeds vaker op bed of de bank en merkte dat ik steeds minder vaak de deur uitging en met vriendinnen afspraak. Waar ik precies hoofdpijn van kreeg, wat de oorzaak was, werd niet echt duidelijk. Ook niet naar verschillende onderzoeken.

Toen ik van een vriendin over Body Stress Release hoorde, vond ik dat ik dat maar eens moest proberen. Na een aantal behandelingen voelde ik al een verschil. De hoofdpijn werd minder heftig en bleef ook langer weg.  Nu die minder is, merk ik ook echt verschil in mijn hele lijf. En ik heb bijna nooit meer hoofdpijn! Inge, 26 jaar


Rusteloze benen

Al heel lang heb ik last van rusteloze benen (restless legs). De laatste tijd werd het steeds erger. Ik sliep er steeds slechter door. Mijn benen voelde ook zwaar en ik had veel last van mijn onderrug. Toen kwam ik iets tegen over Body Stress Release en dacht gelijk; dit moet ik proberen. Na de eerste behandelingen werden mijn benen rustiger.

Wel kreeg ik meer last van mijn onderrug. Annika vertelde dat dit zou kunnen gebeuren en waar het vandaan komt. Dat maakte het wel makkelijker om mee om te gaan. Gelukkig duurde dit niet lang en ging het al snel beter. Ik ben nu een keer of negen geweest en zie het nu meer als een onderhoudsbeurt van mijn lijf. Na mijn ervaring met Body Stress Release heb ik al een aantal vriendinnen doorgestuurd om het te proberen. Sandra, 57 jaar


herstel van burn-out

Ik heb veel te lang doorgelopen met allerlei klachten die te maken hadden met mijn burn-out. Heel veel last van mijn rug, nek en schouders gehad. BSR heeft mij echt geholpen bij het herstel.

''Ik ben nu veel bewuster bezig en luister beter naar mijn lijf.''

Ik ga nog steeds regelmatig voor een release om de opgebouwde spierspanning, die bij mij vooral in mijn nek gaat zitten, los te maken. Ik ben daar nu veel bewuster mee bezig en luister beter naar mijn lijf. Dat helpt mij echt om niet terug te vallen in oude gewoontes. Martine, 42 jaar


Wakker liggen met buikpijn

Bijna elke nacht lag ik wakker met buikpijn. Keihard was mijn buik dan. Ik had echt van alles al geprobeerd. Ademhalingsoefeningen, bepaalde dingen niet of juist wel eten, geneeskrachtige kruiden, yoga....echt niets hielp!

Uiteindelijk ben ik bij Body Stress Release Centrum Amsterdam uitgekomen. Ik wist niet wat me overkwam. Na een paar sessies lag ik 's avonds in bed en besefte opeens dat ik al dagen geen buikpijn meer had! Kim, 34 jaar


Misselijk en veel spanning
in mijn buik en middenrif

Graag deel ik mijn ervaring met Body Stress Release! Al heel lang word ik snel misselijk. Als tiener begon dat. Ik beoefen heel graag yoga maar strekkingen en achteroverbuigingen kunnen die misselijkheid juist erg opwekken. Ondanks jarenlange yoga kreeg ik dit maar niet onder controle. Ik bleef last houden van die vervelende spanningen in mijn buik en rond het middenrif.
 
Iemand wees me op BSR om van die opgebouwde spanningen af te komen. Ik was wat terughoudend maar al na een paar behandelingen was het resultaat enorm; de misselijkheid was weg. Wat een heerlijk gevoel is dat. En niet alleen verdween de misselijkheid, regelmatig een behandeling brengt mijn lijf weer in balans. Het geeft een heerlijk fit en vrij gevoel. Anke, 44 jaar

Sinds 20 jaar geen last van mijn rug meer!

Ik denk dat ik zeker al sinds mijn pubertijd last van mijn rug heb. De afgelopen jaren is dit steeds erger geworden. Helemaal sinds ik vader ben geworden. Ik ben 38 en vind dat toch echt te jong om met moeite uit bed te komen. Het ging zelfs zover dat ik schoenen aantrok waar ik makkelijk in kon stappen, zodat ik niet hoefde te bukken om mijn veters te strikken. Na flink wat sessies bij de fysio en weinig verbetering, hoorde ik van een collega over BSR.

Na wat googlen kwam ik bij Body Stress Release Centrum Amsterdam terecht en wat ben ik blij! De eerste sessies en weken waren zwaar. Mijn rug speelde flink op maar ik wist dat dit erbij hoorde. Beetje bij beetje ging ik vooruit en ik kan nu zeggen dat ik echt sinds twintig jaar geen last meer heb van mijn rug. Hoe mooi is dat? Ik kan het echt iedereen aanraden. Frank, 38 jaar


Nek- en hoofdpijn door thuiswerken

Mijn nek is altijd mijn zwakke plek geweest. Als ik stress heb, voel het daar. En als het heel erg is krijg ik er ook nog hoofdpijn bij. Sinds dat ik thuiswerk, is het erger geworden. De laatste weken stond ik op met een stijve nek en hoofdpijn en ging er mee naar bed. Door de dag heen werd het steeds erger. Heel vermoeiend! Ik kreeg steeds meer moeite om me te concentreren.

Nu ben ik een aantal keer bij Lucas geweest en voel echt verlichting. Mijn nek is veel soepeler en de hoofdpijn heb ik niet meer. Thuiswerken vind ik nog steeds niet ideaal, maar met wat tips maak ik er het beste van. BSR houdt me in deze gekke tijd op de been. Dank je wel Lucas! Hanneke, 33 jaar