Wat kan ik verwachten tijdens een Body Stress Release consult?

Image
Image

De eerste BSR afspraak bestaat uit een intake en een release. Tijdens de intake worden je klachten zo volledig mogelijk in kaart gebracht. Vervolgens ga je - volledig gekleed - op de BSR-bank liggen voor de release. De practitioner zoekt naar spanning in het lichaam door te testen. Het lichaam wordt vervolgens met een zachte, maar precieze impuls gestimuleerd om de spanning los te laten. We geven deze impuls met de hand. Zo kan zelfs een zachte impuls - op de juiste manier geplaatst - tot de diepste spierlaag komen zonder te forceren of te beschadigen. Deze impulsen zorgen ervoor dat het lichaam de spanning laag voor laag loslaat.

De eerste afspraak duurt ongeveer 45 minuten. Vervolgafspraken duren tussen de 30 tot 40 minuten.

Drie afspraken in twee weken

Body Stress Release is een subtiele gezondheidstechniek die uitgaat van de kracht van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. De techniek is erop gericht om de vastgezette spierspanning los te maken. Hiermee wordt de communicatie in het lichaam - tussen de hersenen en het zenuwstelsel - hersteld. Om dit herstelproces in gang te zetten, begint BSR altijd altijd met drie afspraken. Deze drie afspraken vinden plaats binnen een tijdsbestek van twee weken. 

Vervolgafspraken

Omdat het herstelproces voor iedereen weer anders is, kijken we na de derde afspraak of en hoe vaak er vervolgbehandelingen nodig zijn. Dit is afhankelijk van het individuele herstelproces, want het loslaten van spanning is bij iedereen anders.