Voor wie is Body Stress Release?

Voor wie niet? Het klinkt misschien als een open deur, maar aan enige vorm van stress ontkomt vrijwel niemand. Van jong tot oud, we hebben er allemaal mee te maken. Gelukkig kan ons lichaam heel veel aan en vinden we manieren om zo goed mogelijk met de stress om te gaan. Maar soms wordt het te veel en zet de spanning zich vast. Natuurlijk zijn er ook meer acute situaties die voor spanning zorgen. Denk aan een ongeluk, valpartij of een blessure. Body Stress Release (BSR) helpt in het herstelproces. Een release helpt lichaam bij het loslaten van de spierspanning die is ontstaan. Body Stress Release is geschikt voor jong en oud.

BSR voor sporters

Body Stress Release kan helpen bij het verbeteren van de sportprestaties. Door het vrijmaken van vastgezette spierspanning neemt de flexibiliteit, coördinatie en evenwicht van het lichaam toe.

BSR ondersteunt het lichaam bij het herstel van een blessure. 

BSR tijdens de zwangerschap

Tijdens je zwangerschap gebeurt er veel met je lichaam. Naarmate de zwangerschap vordert, neemt de spanning op de onderrug toe. Deze spanning kan doortrekken naar schouders, nek, billen en benen. Body Stress Release helpt bij het verlichten van deze ongemakken en ondersteunt het lichaam in deze intensieve periode.

Bij veel voorkomende klachten zoals bekkeninstabiliteit, slapeloosheid en stress gerelateerde hormoonklachten kan BSR het lichaam ondersteunen.

Body Stress Release ondersteunt het lichaam en helpt het voor te bereiden op de bevalling.

BSR na een operatie

Een operatie zorgt vaak voor veel stress. Naast emotionele spanning, krijgt het lichaam te maken met chemische stress van anesthesie en medicijnen. Daarnaast is er tijdens en na de operatie veel mechanisch stress. Vaak lig je lange periodes in dezelfde houding.

Body Stress Release helpt het lichaam met het herstel na een operatie.

*De BSR practitioner werkt niet op het gebied dat net is geopereerd.