Voor wie is Body Stress Release?

Voor wie niet? Het klinkt misschien als een open deur, maar aan enige vorm van stress ontkomt vrijwel niemand. Van jong tot oud, we hebben er allemaal mee te maken. Gelukkig kan ons lichaam heel veel aan en vinden we manieren om zo goed mogelijk met de stress om te gaan. Maar soms wordt het te veel en zet de spanning zich vast. Natuurlijk zijn er ook meer acute situaties die voor spanning zorgen. Denk aan een ongeluk, valpartij of een blessure. Body Stress Release (BSR) helpt in het herstelproces. Een release helpt het lichaam bij het loslaten van de spierspanning die is ontstaan. Body Stress Release is geschikt voor jong en oud.

BSR voor sporters

Body Stress Release ondersteunt het lichaam bij het herstel van een blessure. BSR helpt niet alleen hierbij, maar ook bij het verbeteren van je sportprestatie. Als je lichaam vrij is van een teveel aan spierspanning, kan je optimaal presteren. Je flexibiliteit, coördinatie en evenwicht nemen toe, door het losmaken van vastgezette spierspanning.

Veel sporters hebben de neiging om pijnlijke spieren of gewrichten te negeren - no pain, no gain. Pijn is een signaal van je lichaam, het vraagt om aandacht. Pijn is er niet voor niets. Iets gaat er niet goed. Je traint te enthousiast, te lang, te zwaar of verkeerd. Meestal negeren we de pijn een tijdje - het zal er wel bij horen - maar hoe langer je er mee doorloopt of 'er doorheen gaat' hoe meer spanning je vastzet. Dit vergroot de kans op blessures aanzienlijk.

Pijn en stijve spieren zijn een signaal dat je even rust moet nemen, zodat de opgebouwde spanning verwerkt kan worden. Body Stress Release helpt je hierbij.

BSR na een operatie

Een operatie en ziekenhuisopname zorgen voor veel stress. Niet alleen is er de emotionele spanning in deze periode, ook krijgt het lichaam te maken met chemische stress door medicijnen en anesthesie.

Daarnaast is er tijdens en na de operatie veel mechanisch stress. Vaak lig of zit je langdurig in dezelfde houding, waardoor spanning zich in het lichaam vast kan zetten. Ook de aanleiding van de operatie kan bijdragen tot vastgezette spierspanning. Een ongeluk, blessure of valpartij veroorzaakt veel acute lichaamsspanning.

Body Stress Release helpt het lichaam met het herstel na een operatie. Door het wegnemen van de vastgezette spierspanning - en het zelfherstellend vermogen van je lichaam te stimuleren - is je lijf beter in staat te herstellen.

*We werken niet op het gebied dat net is geopereerd.

BSR tijdens de zwangerschap

Tijdens je zwangerschap gebeurt er veel met je lichaam. Naarmate de zwangerschap vordert, neemt de spanning op de onderrug toe. Dit geeft vaak veel irritatie op de zenuwen naar de benen. Hierdoor kan je last krijgen van pijnlijke en/of onrustige benen (restless legs). Body Stress Release helpt bij het verminderen van deze druk, waardoor pijn vermindert en het lichaam weer kan ontspannen.

Het wegnemen van spanning, zorgt niet alleen voor minder pijn, maar ook voor een goede voorbereiding op de bevalling. Wanneer druk op de onderrug – en de lendenwervels- afneemt, verbetert de communicatie tussen de zenuwen in het hele bekkengebied. Vrouwen die tijdens hun zwangerschap regelmatig voor Body Stress Release kwamen, geven aan dat ze een minder zware bevalling hadden. Body Stress Release helpt bij het verlichten van deze ongemakken en ondersteunt je lichaam in deze intensieve periode.

Body Stress Release voor baby's

Hoeveel stress kan je hebben, als je pas net op deze wereld komt kijken? Meer dan je denkt! De geboorte is vaak een stressvolle ervaring voor een baby - zeker bij zwaardere bevallingen of een keizersnede. De spanning die dit oplevert uit zich vooral in klachten als overstrekken, overbeweeglijk, onverklaarbaar huilen of krampjes.

Kronkelt en huilt je baby bij het verwisselen van een luier of heeft het vaak krampjes, diarree of constipatie? Dit kan wijzen op teveel spanning in de onderrug. Heeft een baby veel spanning in de nek, dan beweegt het veel met het hoofd en armen en is vaak erg rusteloos. Ook kan spanning in de nek ervoor zorgen dat een baby moeite heeft met zuigen. 

Body Stress Release voor kinderen

Signalen - Heeft je kind last van stemmingswisselingen? Wil het nergens meer aan meedoen? Klaagt je kind over pijnlijke benen of buikpijn? Wil het steeds gedragen worden? Of plast je zindelijke kind opeens weer in bed of broek? Allemaal mogelijke signalen dat je kind teveel spanning in het lichaam heeft.

Opbouw van spanning – In de loop der tijd bouwt spanning zich in je lichaam op, dit is heel normaal, het wordt pas een probleem als het niet langer lukt om deze spanning los te laten. Eerst probeert het lichaam met kleine signalen aan te geven dat er iets niet goed zit. Dat kunnen we vaak negeren en door blijven gaan. Naarmate je dit langer doet, zullen de signalen – of klachten- steeds duidelijker worden. Het lichaam begint steeds harder te roepen om aandacht. Dit geldt voor volwassen, maar even goed voor kinderen.

Groei en ontwikkeling – Kinderen maken een duizelingwekkende ontwikkeling door. Elke dag komen er weer nieuwe motorische, emotionele en cognitieve vaardigheden bij. Nieuwe dingen onder de knie krijgen, steeds aanpassen aan veranderende situaties en een lichaam dat zich blijft ontwikkelen. Kinderen hebben dagelijks te maken allerlei spanning – waar ze over het algemeen heel goed mee om kunnen gaan. Alleen als deze teveel wordt, zet het zich vast.

Valpartijen en andere stressfactoren– Spelende kinderen krijgen te maken met valpartijen, heftige bewegingen of het optillen van veel te zware voorwerpen. Dit kan voor een verhoogde lichaamsspanning zorgen. Te lang in een verkeerde houding zitten, komt niet alleen bij volwassenen voor. Ook bij kinderen is dit een probleem. Denk maar aan lang stil zitten op school, onderuitgezakt gamen of voorovergebogen huiswerk maken. Allemaal houdingen die bijdragen aan stress in nek en onderrug.

Mentale en emotionele spanning – Niet alleen mechanische stress – door vallen of een verkeerde houding – zorgen voor spanning bij kinderen. Mentale en emotionele stress gaan een grotere rol spelen. Spanning uit hun directe omgeving nemen ze gemakkelijk over. Ruzie binnen het gezin, een zieke opa of oma of ouders met een (te) drukke, stressvolle baan? Kinderen zijn hier gevoelig voor en slaan deze spanning vaak onbewust op. Wanneer deze spanning het lichaam niet uit kan, krijgen ze hier last van.

Body Stress Release voor pubers

Een levensfase die bol staat van de spanning. Er vinden zoveel veranderingen plaats! De eerste jaren van deze fase zijn pubers vooral bezig met zich losmaken van de ouders. Leeftijdgenoten worden steeds belangrijker. Ze handelen vaak impulsief, worden gevoeliger voor groepsdruk en willen vooral niet opvallen. Dit zie je vaak terug aan hun houding - opgetrokken schouders, een samengetrokken borst en een voorovergebogen hoofd. Een afweermechanisme voor de spanningen in hun leven.

Naarmate ze ouder worden, gaan pubers steeds meer een eigen identiteit ontwikkelen. Ze experimenteren veel, nemen meer risico’s, maken meer ruzie en worden verliefd. Een periode die vaak gekenmerkt wordt door grote stemmingswisselingen.

Naast al deze emotionele veranderingen, maakt het lichaam ook een enorme fysieke ontwikkeling door. Zeker geen makkelijke tijd! Een periode waar veel spanning opgebouwd wordt. Dit zie je vooral in de nek en schouders - door veel telefoongebruik - en rugklachten - door onderuitgezakt op de bank te hangen met games of Netflix. Ook zijn jongeren in deze fase vaak vermoeid en lusteloos. 

Benieuwd naar wat body stress Release
voor jou of jouw kind kan betekenen?

Maak een afspraak