Wat kan ik verwachten tijdens een
Body Stress Release consult?

Het consult

De eerste Body Stress Release afspraak bestaat uit een intake en een release. In het gesprek brengen we je klachten zo volledig mogelijk in kaart. Vervolgens ga je - met kleding aan - op de bank liggen voor de release.

Tijdens de release zoekt de practitioner naar spanning in je lichaam door te testen. Vervolgens geven we een zachte impuls met de hand.  Zo kunnen we de diepste spierlaag bereiken, zonder te forceren of te beschadigen. Deze impuls - of release - zet het lichaam aan tot het loslaten van spanning, laag voor laag.

Het eerste Body Stress Release consult duurt ongeveer 45-60 minuten.drie afspraken in twee weken

Body Stress Release is een subtiele complementaire gezondheidstechniek die uitgaat van de kracht van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. In het Body Stress Release consult wordt vastgezette spierspanning losgemaakt. Wanneer er minder spanning in je lichaam zit, wordt de communicatie in het lichaam verbeterd. Deze verbeterde communicatie tussen hersenen en zenuwstelsel helpt bij het loslaten van spanning en draagt bij aan je herstelproces.

Om dit herstelproces in gang te zetten, begint Body Stress Release altijd met drie afspraken. Deze drie afspraken vinden plaats binnen een tijdsbestek van twee weken. 

 

 

Vervolg consult

Omdat het herstelproces voor iedereen anders is, wordt tijdens de derde afspraak het vervolg besproken. We kijken dan of en wanneer een volgend consult nodig is. De frequentie van deze vervolgbehandelingen is afhankelijk van het individuele herstelproces. Het loslaten van spanning verloopt bij iedereen anders.

Een vervolgconsult duurt tussen de 30 en 40 minuten.